+40 740664681
+40 260677243

Pălinca de Bădăcin

Bădăcin, o vale largă luminoasă, străjuită de dealuri domoale pline de livezi și vii roditoare, e un sat cu nici 300 de locuitori, la 5 km de Şimleul Silvaniei, drept în inima Sălajului. Aşezaţi departe de poluarea şi agitaţia marilor oraşe, oamenii locului s-au străduit să păstreze tradiţiile ardeleneşti, încă de prin secolul 13, de când există prima atestare documentară a satului.

Locuitorii Bădăcinului, gazde primitoare, iți pun pe masă toată truda, priceperea vieții de zi cu zi, bucate și băuturi alese

Nelipsită e si pălinca - distilat alcoolic traditional din fructe - cunoscută în toată regiunea.

Totul este plin de savoare și prospețime, binecuvântate de Dumnezeu, de la apa rece de izvor și până la roadele pământului. Sătenii se îngrijesc cu dragoste de aceste daruri, dragostea lor fiind măsura vechimii și a tradițiilor lor.

Domnul Valentin Vălcăuan, a învăţat metodele străvechi prin care se obţine o pălinca bună, aromată și catifelată. Cu dragoste, dăruire si pasiune s-a dedicat dezvoltării acestui produs, implementând tehnologii moderne pentru a obține o pălinca cu care Bădăcinul să se poată mândrii în lume.

Pălinca de Bădăcin- o licoare aromată cu tărie catifelată este apreciată și de specialiști prin medaliile obținute la concursuri internaționale din Ungaria.

Calitatea deosebită a Pălincii de Bădăcin ne dă convingerea că poate să devină un brand cunoscut atât în țară cât și peste hotare.

 

Cum se face Pălinca de Bădăcin

Fructele sunt culese cu mâna la maturitate deplină, se lasă fără sâmburi la fermentat, timp de două-trei săptămâni. Toate recipientele sunt reglate la temperaturi minuţios calculate şi controlate.

Distilarea se face în instalație de tip alambic.
Amestecul pentru pălincă se fierbe lent, la foc de lemne în cazanele de cupru.
Succesul Pălincii de Bădăcin se datorează calității deosebite a fructelor, a tehnologiei folosite și în special a prelucrării după metoda tradițională a familiei Vălcăuan.